20
декабрь
2024
?МЕКТЕП АСХАНАСЫНДАҒЫ ТАМАҚТАНДЫРУ САПАСЫНА МОНИТОРИНГ ЖҮРГІЗУ?
?МЕКТЕП АСХАНАСЫНДАҒЫ ТАМАҚТАНДЫРУ САПАСЫНА МОНИТОРИНГ ЖҮРГІЗУ?
?Қазақстан Республикасы Білім және ғылым министрінің 2018 жылғы 31 октябрьдағы № 598 бұйрығының 3-қосымшасы 109 тармағына сәйкес Т.Жүргенов атындағы №136 мектеп-лицейінде ЖЕЛТОҚСАН айы бойынша мониторингтік топ мүшелері мектептегі тамақтандырудың сапасына зерттеу, зерделеу жұмыстарын жүргізді.
✅Тамақ өнімдерінің сапасы;
✅Тағамдарды дайындау технологиясы; ✅Өнімдердің және дайын тағамдардың сақтау мерзімдері;
?Мектеп асханасының талапқа сай жұмыс жүргізуі, санитарлық-гигиеналық талаптардың орындалуы;
✅Тағамның сапасын, құнарын, мөлшерін тексеру;
Мектептегі ыстық тамақты ұйымдастыруы және тексеру қорытындысы бойынша⤵️
✅Мектеп асханасының санитарлық-гигиеналық жағдайы, асхананың жалпы тазалығы, ыдыс – аяқтардың тазалығы, азық –түлік сақтайтын қоймалар, жеміс – көкөніс сақтайтын орындар, қайнату, ыдыс – аяқ жуатын бөлмелер, азық – түліктердің сақталуы мен тұтыну мерзімі талапқа сай.
✅Бекітілген мәзір бойынша дайын ас көлемінің тамақ әзірлеуге азықтардың дұрыс салынуы мен дайын ас шығымы өз деңгейінде.
✅Күнделікті және апталық ас мәзірі салыстырмалы түрде тексерілді.
✅Тексеріс нәтижесінде асхана жұмыстары барлық талаптарға сәйкес екендігі анықталды.
