№136 мектеп-лицей http://136-kyzylorda.edu.kz/ ru №136 мектеп-лицей DataLife Engine Ақпарат http://136-kyzylorda.edu.kz/main/315-aparat.html http://136-kyzylorda.edu.kz/main/315-aparat.html





]]>






]]>
136mektep Mon, 26 May 2025 12:13:35 +0600
Ақпарат http://136-kyzylorda.edu.kz/main/314-aparat.html http://136-kyzylorda.edu.kz/main/314-aparat.html 136mektep Mon, 26 May 2025 11:54:15 +0600 Халық мұрасы - ұлт қазынасы http://136-kyzylorda.edu.kz/zhetstktermz/oushylar-zhetstkter/313-haly-mrasy-lt-azynasy.html http://136-kyzylorda.edu.kz/zhetstktermz/oushylar-zhetstkter/313-haly-mrasy-lt-azynasy.html

]]>


]]>
136mektep Wed, 05 Mar 2025 13:52:37 +0600
?МЕКТЕП АСХАНАСЫНДАҒЫ ТАМАҚТАНДЫРУ САПАСЫНА МОНИТОРИНГ ЖҮРГІЗУ? http://136-kyzylorda.edu.kz/pitanie/312-mektep-ashanasynday-tamatandyru-sapasyna-monitoring-zhrgzu.html http://136-kyzylorda.edu.kz/pitanie/312-mektep-ashanasynday-tamatandyru-sapasyna-monitoring-zhrgzu.html ?МЕКТЕП АСХАНАСЫНДАҒЫ ТАМАҚТАНДЫРУ САПАСЫНА МОНИТОРИНГ ЖҮРГІЗУ?


?Қазақстан Республикасы Білім және ғылым министрінің 2018 жылғы 31 қазандағы № 598 бұйрығының 3-қосымшасы 109 тармағына сәйкес Т.Жүргенов атындағы №136 мектеп-лицейінде АҚПАН  айы бойынша мониторингтік топ мүшелері мектептегі тамақтандырудың сапасына зерттеу, зерделеу жұмыстарын жүргізді. 

?Зерделеу барысында басшылыққа алынған критерийлер⤵️
Тамақ өнімдерінің сапасы;
Тағамдарды дайындау технологиясы; Өнімдердің және дайын тағамдардың сақтау мерзімдері;
?Мектеп асханасының талапқа сай жұмыс жүргізуі, санитарлық-гигиеналық талаптардың орындалуы;
Тағамның сапасын, құнарын, мөлшерін тексеру; 
  Мектептегі ыстық тамақты ұйымдастыруы және тексеру қорытындысы бойынша
⤵️
Мектеп асханасының санитарлық-гигиеналық жағдайы, асхананың жалпы тазалығы, ыдыс – аяқтардың тазалығы, азық –түлік сақтайтын қоймалар, жеміс – көкөніс сақтайтын орындар, қайнату, ыдыс – аяқ жуатын бөлмелер, азық – түліктердің сақталуы мен тұтыну мерзімі талапқа сай. 
Бекітілген мәзір бойынша дайын ас көлемінің тамақ әзірлеуге азықтардың дұрыс салынуы мен дайын ас шығымы өз деңгейінде. 
Күнделікті және апталық ас мәзірі салыстырмалы түрде тексерілді. 
Тексеріс нәтижесінде асхана жұмыстары барлық талаптарға сәйкес екендігі анықталды.







]]>
?МЕКТЕП АСХАНАСЫНДАҒЫ ТАМАҚТАНДЫРУ САПАСЫНА МОНИТОРИНГ ЖҮРГІЗУ?


?Қазақстан Республикасы Білім және ғылым министрінің 2018 жылғы 31 қазандағы № 598 бұйрығының 3-қосымшасы 109 тармағына сәйкес Т.Жүргенов атындағы №136 мектеп-лицейінде АҚПАН  айы бойынша мониторингтік топ мүшелері мектептегі тамақтандырудың сапасына зерттеу, зерделеу жұмыстарын жүргізді. 

?Зерделеу барысында басшылыққа алынған критерийлер⤵️
Тамақ өнімдерінің сапасы;
Тағамдарды дайындау технологиясы; Өнімдердің және дайын тағамдардың сақтау мерзімдері;
?Мектеп асханасының талапқа сай жұмыс жүргізуі, санитарлық-гигиеналық талаптардың орындалуы;
Тағамның сапасын, құнарын, мөлшерін тексеру; 
  Мектептегі ыстық тамақты ұйымдастыруы және тексеру қорытындысы бойынша
⤵️
Мектеп асханасының санитарлық-гигиеналық жағдайы, асхананың жалпы тазалығы, ыдыс – аяқтардың тазалығы, азық –түлік сақтайтын қоймалар, жеміс – көкөніс сақтайтын орындар, қайнату, ыдыс – аяқ жуатын бөлмелер, азық – түліктердің сақталуы мен тұтыну мерзімі талапқа сай. 
Бекітілген мәзір бойынша дайын ас көлемінің тамақ әзірлеуге азықтардың дұрыс салынуы мен дайын ас шығымы өз деңгейінде. 
Күнделікті және апталық ас мәзірі салыстырмалы түрде тексерілді. 
Тексеріс нәтижесінде асхана жұмыстары барлық талаптарға сәйкес екендігі анықталды.







]]>
136mektep Thu, 20 Feb 2025 12:07:34 +0600
"Дәмді әрі пайдалы тағамдар" сынып сағаты http://136-kyzylorda.edu.kz/pitanie/310-dmd-r-pajdaly-taamdar.html http://136-kyzylorda.edu.kz/pitanie/310-dmd-r-pajdaly-taamdar.html Т.Жүргенов атындағы №136 мектеп-лицейінде сынып жетекшілердің он күндегі аясында жүргізіліп жатқан жұмыс барысында 6"З" сыныбында ашық тәрбие сағаты өтті. 

Тәрбие сағаттың тақырыбы: "Дәмді әрі пайдалы тағамдар" 

Мақсаты: Оқушыларға тиімді пайдалы дәруменге толы сапалы тағаммен таныстырып, оны күнделікті өмірде тиімді әрі орынды қоректенуге дағдылану. 

Оқушылар өз тәрбие сағатында көптеген пайдалы тағамдардың құрамымен танысып, дәруменге бай көкөніс, жеміс, ет, балық, сүт, жұмыртқа өнімдердің құрамын, пайдасын бір- біріне айтып таныстырды. Сабақтың бекіту кезінде сыныптың қыздары сүт өнімі мен жемістерден түрлі коктейль, жемістен жасалынған френчтер яғни заманауи тағамдар әзірлеп ортаға ұсынды. 

ЖИ программасын пайдалана отырып жасалу жолдарын көріп,өз мәзірін ойдағыдай жасап, ортаға көрсетіп, ұсына білді. Сыныптың барлық оқушыларына бұл тәрбие сағаты қатты ұнап, болашақта пайдалы тағамдардың орынды пайдаланып, зиянды химиялық қоспасы бар сырт өнімдерінен жасалынған қуырылған картоп (Чипсы) , кептірілген ащы нан (Кирешки) газдалған сусындар (кола, фанта, холидей) т.б ағзаға зиян өнімдерден әлде қайда бойын аулақ ұстап, дәруменге бай жеміс, көкөніс жеуге уәде берді."  

Пайдалы тағам-болашақ кепілі " деп өз ұстанымдарын қаперлеріне мықтап сақтап, үнемі уақытында тамақтанып, құрамы дәруменге бай өнімдермен тамақтануды қолға алды. Ас -адамның арқауы. Ал, оны әрдайым орынды пайдалану әрбір адамзаттың өзіндік тәнге деген құрметі мен міндеті. Сол себепті адам өз денсаулығының мықты болғанын қаласа алдымен тиімді әрі пайдалы тамақтануды осы бала күннен бастап үйреніп, қалыптаса білуі керек.












]]>
Т.Жүргенов атындағы №136 мектеп-лицейінде сынып жетекшілердің он күндегі аясында жүргізіліп жатқан жұмыс барысында 6"З" сыныбында ашық тәрбие сағаты өтті. 

Тәрбие сағаттың тақырыбы: "Дәмді әрі пайдалы тағамдар" 

Мақсаты: Оқушыларға тиімді пайдалы дәруменге толы сапалы тағаммен таныстырып, оны күнделікті өмірде тиімді әрі орынды қоректенуге дағдылану. 

Оқушылар өз тәрбие сағатында көптеген пайдалы тағамдардың құрамымен танысып, дәруменге бай көкөніс, жеміс, ет, балық, сүт, жұмыртқа өнімдердің құрамын, пайдасын бір- біріне айтып таныстырды. Сабақтың бекіту кезінде сыныптың қыздары сүт өнімі мен жемістерден түрлі коктейль, жемістен жасалынған френчтер яғни заманауи тағамдар әзірлеп ортаға ұсынды. 

ЖИ программасын пайдалана отырып жасалу жолдарын көріп,өз мәзірін ойдағыдай жасап, ортаға көрсетіп, ұсына білді. Сыныптың барлық оқушыларына бұл тәрбие сағаты қатты ұнап, болашақта пайдалы тағамдардың орынды пайдаланып, зиянды химиялық қоспасы бар сырт өнімдерінен жасалынған қуырылған картоп (Чипсы) , кептірілген ащы нан (Кирешки) газдалған сусындар (кола, фанта, холидей) т.б ағзаға зиян өнімдерден әлде қайда бойын аулақ ұстап, дәруменге бай жеміс, көкөніс жеуге уәде берді."  

Пайдалы тағам-болашақ кепілі " деп өз ұстанымдарын қаперлеріне мықтап сақтап, үнемі уақытында тамақтанып, құрамы дәруменге бай өнімдермен тамақтануды қолға алды. Ас -адамның арқауы. Ал, оны әрдайым орынды пайдалану әрбір адамзаттың өзіндік тәнге деген құрметі мен міндеті. Сол себепті адам өз денсаулығының мықты болғанын қаласа алдымен тиімді әрі пайдалы тамақтануды осы бала күннен бастап үйреніп, қалыптаса білуі керек.












]]>
136mektep Tue, 18 Feb 2025 10:59:02 +0600
?️ МЕКТЕПТЕГІ ТАМАҚТАНУ АЙДАРЫ ?️ http://136-kyzylorda.edu.kz/pitanie/303--mektepteg-tamatanu-ajdary-.html http://136-kyzylorda.edu.kz/pitanie/303--mektepteg-tamatanu-ajdary-.html ?️ МЕКТЕПТЕГІ ТАМАҚТАНУ АЙДАРЫ ?️
https://www.facebook.com/share/v/1GdGVLzUth/]]>
?️ МЕКТЕПТЕГІ ТАМАҚТАНУ АЙДАРЫ ?️
https://www.facebook.com/share/v/1GdGVLzUth/]]>
136mektep Wed, 29 Jan 2025 09:23:21 +0600
?МЕКТЕП АСХАНАСЫНДАҒЫ ТАМАҚТАНДЫРУ САПАСЫНА МОНИТОРИНГ ЖҮРГІЗУ? http://136-kyzylorda.edu.kz/pitanie/304-mektep-ashanasynday-tamatandyru-sapasyna-monitoring-zhrgzu.html http://136-kyzylorda.edu.kz/pitanie/304-mektep-ashanasynday-tamatandyru-sapasyna-monitoring-zhrgzu.html








































]]>









































]]>
136mektep Mon, 20 Jan 2025 09:58:43 +0600
?МЕКТЕП АСХАНАСЫНДАҒЫ ТАМАҚТАНДЫРУ САПАСЫНА МОНИТОРИНГ ЖҮРГІЗУ? http://136-kyzylorda.edu.kz/pitanie/302-mektep-ashanasynday-tamatandyru-sapasyna-monitoring-zhrgzu.html http://136-kyzylorda.edu.kz/pitanie/302-mektep-ashanasynday-tamatandyru-sapasyna-monitoring-zhrgzu.html ?МЕКТЕП АСХАНАСЫНДАҒЫ ТАМАҚТАНДЫРУ САПАСЫНА МОНИТОРИНГ ЖҮРГІЗУ?

 
 
?Қазақстан Республикасы Білім және ғылым министрінің 2018 жылғы 31 қазандағы № 598 бұйрығының 3-қосымшасы 109 тармағына сәйкес Т.Жүргенов атындағы №136 мектеп-лицейінде ҚАҢТАР  айы бойынша мониторингтік топ мүшелері мектептегі тамақтандырудың сапасына зерттеу, зерделеу жұмыстарын жүргізді

?Зерделеу барысында басшылыққа алынған критерийлер⤵️
 ✅Тамақ өнімдерінің сапасы;
 ✅Тағамдарды дайындау технологиясы; ✅Өнімдердің және дайын тағамдардың сақтау мерзімдері;
 ?Мектеп асханасының талапқа сай жұмыс жүргізуі, санитарлық-гигиеналық талаптардың орындалуы;
 ✅Тағамның сапасын, құнарын, мөлшерін тексеру; 
 Мектептегі ыстық тамақты ұйымдастыруы және тексеру қорытындысы бойынша⤵️
 ✅Мектеп асханасының санитарлық-гигиеналық жағдайы, асхананың жалпы тазалығы, ыдыс – аяқтардың тазалығы, азық –түлік сақтайтын қоймалар, жеміс – көкөніс сақтайтын орындар, қайнату, ыдыс – аяқ жуатын бөлмелер, азық – түліктердің сақталуы мен тұтыну мерзімі талапқа сай. 
 ✅Бекітілген мәзір бойынша дайын ас көлемінің тамақ әзірлеуге азықтардың дұрыс салынуы мен дайын ас шығымы өз деңгейінде. 
 ✅Күнделікті және апталық ас мәзірі салыстырмалы түрде тексерілді. 
 ✅Тексеріс нәтижесінде асхана жұмыстары барлық талаптарға сәйкес екендігі анықталды.


]]>
?МЕКТЕП АСХАНАСЫНДАҒЫ ТАМАҚТАНДЫРУ САПАСЫНА МОНИТОРИНГ ЖҮРГІЗУ?

 
 
?Қазақстан Республикасы Білім және ғылым министрінің 2018 жылғы 31 қазандағы № 598 бұйрығының 3-қосымшасы 109 тармағына сәйкес Т.Жүргенов атындағы №136 мектеп-лицейінде ҚАҢТАР  айы бойынша мониторингтік топ мүшелері мектептегі тамақтандырудың сапасына зерттеу, зерделеу жұмыстарын жүргізді

?Зерделеу барысында басшылыққа алынған критерийлер⤵️
 ✅Тамақ өнімдерінің сапасы;
 ✅Тағамдарды дайындау технологиясы; ✅Өнімдердің және дайын тағамдардың сақтау мерзімдері;
 ?Мектеп асханасының талапқа сай жұмыс жүргізуі, санитарлық-гигиеналық талаптардың орындалуы;
 ✅Тағамның сапасын, құнарын, мөлшерін тексеру; 
 Мектептегі ыстық тамақты ұйымдастыруы және тексеру қорытындысы бойынша⤵️
 ✅Мектеп асханасының санитарлық-гигиеналық жағдайы, асхананың жалпы тазалығы, ыдыс – аяқтардың тазалығы, азық –түлік сақтайтын қоймалар, жеміс – көкөніс сақтайтын орындар, қайнату, ыдыс – аяқ жуатын бөлмелер, азық – түліктердің сақталуы мен тұтыну мерзімі талапқа сай. 
 ✅Бекітілген мәзір бойынша дайын ас көлемінің тамақ әзірлеуге азықтардың дұрыс салынуы мен дайын ас шығымы өз деңгейінде. 
 ✅Күнделікті және апталық ас мәзірі салыстырмалы түрде тексерілді. 
 ✅Тексеріс нәтижесінде асхана жұмыстары барлық талаптарға сәйкес екендігі анықталды.


]]>
136mektep Mon, 20 Jan 2025 09:15:24 +0600
ҚЫС КӨКТЕМ АС МӘЗІРІ http://136-kyzylorda.edu.kz/pitanie/311-ys-kktem-as-mzr.html http://136-kyzylorda.edu.kz/pitanie/311-ys-kktem-as-mzr.html 136mektep Thu, 09 Jan 2025 17:02:08 +0600 Анықтама http://136-kyzylorda.edu.kz/otkrytyj-organ/zhemorlya-arsy-kres/299-anytama.html http://136-kyzylorda.edu.kz/otkrytyj-organ/zhemorlya-arsy-kres/299-anytama.html 136mektep Wed, 25 Dec 2024 12:49:48 +0600